×

Granülasyon

Granülasyon

FARİN  DEĞİRMENİNDEN ÇIKAN FARİN, ÖNCE HOMOJENE, SONRA FARİN STOK SİLOLARINA GELİR. ORADAN DA GRANÜLASYON FARİN BUNKERİNE SEVK EDİLİR. GRANÜLASYON FARİN BUNKERİNDEN GEÇEN MAL GRANÜLASYON TABAĞINA DÖKÜLÜR. TABAĞA DÖKÜLEN FARİN PÜSKÜRTÜLEN SU İLE GRANÜL HALE GETİRİLİR. GRANÜL YAPIMINDA TABAĞIN EĞİMİ VE PÜSKÜRTÜLEN SU MİKTARI ÇOK ÖNEMLİDİR.

GRANÜL : FARİNİN İÇİNE BİR MİKTAR SU PÜSKÜRTÜLEREK BELİRLİ BİR EĞİM ALTINDA ÇEVRİLMESİ NETİCESİNDE MEYDANA GELEN LEBLEBİ VEYA FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ TANE HALİNE GELMESİ ŞEKLİNE DENİR. GRANÜLLER DİREK OLARAK FIRIN ŞARTLARINI ETKİLERLER.

BU NEDENLE İYİ BİR GRANÜLDE ŞU ÖZELLİKLER ARANIR.

- MEKANİK ŞOK DAYANIMI

- TERMİK ŞOK DAYANIMI

- GRANÜLOMETRESİNİN İYİ OLMASI

- SU YÜZDESİNİN OPTİMUM SEVİYEDE TUTULMASI.

Mekanik Şok :

Yaş granüller 1.5 – 2.0 – 2.5 m’den serbest olarak bırakıldıklarında kırılma olmamalıdır.

Kuru granüller ise 0.5 – 1.0 – 1.5 m’den serbest olarak bırakıldıklarında ise kırılma yüzdesi kabul edilebilir sınırlar içinde olmalıdır.

İYİ  KABUL EDİLEBİLİR  KÖTÜ

0.5 metre  100  100  100

1.0 metre  100  >70  <70

1.5 metre  100  >50  <50